ДиБенедето: Напълно се доверяваме на Луис Енрике


Н. Гавазов

Съсобственикът на Рома Томас ДиБенедето даде още един път своето доверие към старши-треньора на отбора Луис Енрике и по този начин опроверга появилите се тази сутрин информации, че испанският специалист е получил ултиматум от ръководството на клуба. В Тригория се състоя благотворителен мач между детският отбор на Рома и техните връстници от японски футболен клуб, който пострада от земетресението през тази година.

На срещата, която завърши при резултат 1:1 присъства Томас ДиБенедето, Джо Такопина, Бруно Конти, посланикът на Япония в Италия и Луис Енрике, който отправи първия удар в мача.

След двубоя ДиБенедето даде отговор на въпроса, който вълнуваше журналистите, а именно, как преценя представянето на мъжкия тим.

„Аз напълно се доверявам на Енрике. Моля запалянковците за търпение, същото което демонстрираха японците след своето земетресение. Разбирам разочарованието им, но ние работим, за да намерим връзката между играчите и новия стил на игра", заяви американецът.

„Футболът и Рома са моята голяма страст. На моя автомобил в Ню-Йорк аз написах SPQR. Хареса ми мачът срещу Сиена, с изключение на последните 4-5 минути", заяви от своя страна Джо Такопина.

 

107