Луис Енрике убедил Пянич да дойде в Рома


А. Павлов

Миралем Пянич прекара в Лион малко повече от три години, като в последния ден от летния трансферен прозорец босненецът премина в Рома. Първоначално обаче Пянич е бил скептично настроен към евентуалното си преминаване при Джалоросите, ала техният наставник Луис Енрике е успял да убеди младока да дойде в тима.

"В началото не бях сигурен. Не исках да напускам Лион, но голямо влияние върху моето решение имаше желанието на Енрике да ме привлече в Рома. Не мислех, че ще си тръгна от Франция, ала след това двата отбора се споразумяха и аз подписах договор с Джалоросите", сподели Миралем Пянич.

21-годишният полузащитник струва 11 милиона евро на Рома. Той вече дебютира за новия си тим, след като в неделя изигра целия мач срещу Каляри. Независимо от това Пянич няма да си спомня с добро за този двубой, защото Вълците загубиха с 1:2.

"С ръка на сърцето мога да кажа, че заслужавахме да спечелим. Според мен това поражение при всики случаи няма да промени нашите цели през сезона. Вярваме в себе си и ще се измъкнем от тази ситуация. От чисто индивидуална гледна точка съм доволен от своето начало. В момента единственият проблем за мен е езикът, но ще се справя с това по същия начин, по който го направих във Франция", отбеляза още националът на Босна и Херцеговина.

136