ДиБенедето готов да пусне Де Роси в Сити


Н. Гавазов

Президентът на Рома Томас ДиБенедето даде своя коментар относно спекулациите в пресата за евентуалното преминаване на Даниеле Де Роси в Манчестър Сити. Както е известно, договорът на 28-годишния полузащитник на „вълците" изтича през следващото лято, но ръководството на столичния клуб не бърза да продължи контракта на лидера на отбора. Този факт именно породи слуховете за предстоящата раздяла с играча, което доведе до безпокойство сред феновете на тима.

Допълнително напрежение внесе и изявлението на мениджъра на „гражданите" Роберто Манчини, който заяви желанието си да подпише с Де Роси. Според английските таблоиди, Сити е готов да заплати сумата от 28 милиона паунда за Де Роси.

„Даниеле е роден тук и той е сто процента романист. Това е великолепен футболист и настоящ лидер на Рома и Скуадра. Поради това, ние сме убедени, че той ще остане тук до края на своята кариера. Но се пак, Даниеле е човекът, който ще вземе окончателно решение. Ако има други планове, тогава ние ще се съобразим с тях", заяви ДиБенедето за Sky Italia.

Ранното отпадане на Рома от турнира Лига Европа несъмнено оказа влияние на финасите на отбора и една продажба на Де Роси ще се отрази добре върху бюджета на Рома, но също така, съществува огромен риск запалянковците да скочат срещу ръководството на клуба и да бойкотират срещите на отбора.

 

106