Погба може да се събере с Грийнууд и Рабио?


Н. Гавазов

Европейски клуб е в напреднали преговори за трансфер на полузащитника на Ювентус Пол Погба.

31-годишният играч бе отстранен от всяка футболна дейност през септември 2023 г. след положителна проба за неендогенен тестостерон, преди Националният антидопингов трибунал на Италия да го дисквалифицира за четири години.

Спортният арбитражен съд (CAS) обаче обяви, че четиригодишното наказание на Погба е намалено на 18 месеца, след като беше прието, че поглъщането на забраненото вещество от полузащитника "не е било умишлено".

Това означава, че Погба има право да се завърне във футбола през март следващата година, въпреки че се съобщава, че Ювентус може да прекрати договора на французина , който изтича през 2026 г.

Разбираемо е, че Погба гледа към нов старт далеч от базирания в Торино гранд, където той има 190 изяви във всички състезания по време на два престоя в клуба, като отбеляза 31 гола и направи 41 асистенции.

Предполага се, че Погба може да направи сензационно завръщане във Висшата лига, въпреки че се смята, че в този момент бившият играч на Манчестър Юнайтед не очаква завръщане в Англия в близко бъдеще.

Вместо това Погба може да се впусне в ново предизвикателство в родната си Франция, тъй като The Sun съобщава, че клубът от Лига 1 Марсилия е в напреднали преговори за трансфер на полузащитника от Ювентус.

Марсилия се управлява от бившия мениджър на Брайтън Албиън Роберто Де Дзерби, който направи положителен старт в живота си във Франция, като неговият отбор е трети в таблицата на Лига 1, след като спечели четири от първите си седем мача.

Провансалци бяха заети през летния трансферен пазар, набирайки общо 13 играчи, включително Мейсън Грийнууд, който игра заедно с Погба в Ман Юнайтед и оттогава отбеляза пет гола в седем мача за новия си клуб във Франция.

Хора като Пиер-Емил Хойберг, Ели Вахи, Неал Маупай и Джонатан Роув също се присъединиха към Марсилия, докато Адриен Рабио завърши свободния си трансфер миналия месец, след като напусна Ювентус през лятото.

Погба изненадващо никога не е играл за френски клуб в професионалната си кариера; той напусна академията на Льо Харв през 2009 г., за да се присъедини към Манчестър Юнайтед и оттогава представлява "червените дяволи" и Юве в два различни случая досега.

279