Милан с неприятна загуба в дербито срещу Фиорентина


F.

Милан загуби от Фиорентина с 1:2 при гостуването си в последния мач от седмия кръг на италианската Серия А.

Вратарят на Милан Майк Менян спаси дузпа на Моис Кийн в 22-рата минута, което обаче не вдъхнови съотборниците му. Той капитулира при далечен удар на Ясин Адли, който играе във Фиорентина под наем именно от Милан.  

"Росонерите" имаха възможност да изравнят в добавеното време на първото полувреме, но битата от Тео Ернандес дузпа бе отклонена в корнер от испанския вратар Давид Де Хея.
Бившият вратар на Манчестър Юнайтед спаси и втора дузпа на Тами Ейбрахам в 56-ата минута. Кристиан Пулишич все пак изравни за Милан малко по-късно.

Алберт Гудмундсон обаче вкара втори и победен гол за "виолетовите" в 73-ата минута.

"Фиорентина не създаде много положения, но ние направиха отново твърде много грешки, особено при изграждането на атаките. Когато правиш толкова грешки и изпускаш две дузпи, е трудно да печелиш мачовете", констатира треньорът на Милан Пауло Фонсека.

В края на мача първо бе изгонен Рафаеле Паладино от Фиорентина, който не бе в игра, а в добавеното време и Тео Ернандес от Милан, който също бе сменен и бе на пейката.

Милан загуби и от Байерн Леверкузен с 0:1 в сряда в мач от Шампионската лига. Тимът се смъкна до шесто място в класирането с 11 точки, като изостава с пет от лидера Наполи. Фиорентина се изкачи на 11-о място с 10 точки. 

60