В Лацио се радват, че са изпуснали Грийнууд


Н. Гавазов

Спортният директор на Лацио Анджело Фабиани нарече бившия нападател на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд "наемник".

През миналия месец Юнайтед продаде Грийнууд на френския Марсилия за £26,6 милиона, въпреки че преди това медиите упорито ухажваха 22-годишния англичанин в Италия.

Фабиани потвърждава интереса на Лацио към Грийнууд и се радва, че клубът му е избегнал да покани играч, за когото парите са на първо място.

"Искахме Грийнууд миналата година, въпреки добре известния проблем на Грийнууд. Тази година един агент се обърна към нас с идеята Грийнууд да се премести в Италия. Поставихме краен срок за него и когато търгът започна, реших, че можем да стигне до определен лимит.

Предложихме 22 милиона паунда за 50 процента от правата върху играча. Говорим за 26 милиона евро. Той избра да поеме по различен път и ще кажа, че най-добрите сделки са тези, които не се сключват. Предпочитам Ровела, Закани – играчи, които обичат мястото, където работят.

Не искам наемници. Късметлия си, когато някои сделки не се осъществят. Бих могъл да се продам за 50 000 евро повече, но имам ценности, които моите родители ми предадоха. Ако Грийнууд избере различен път , ние му желаем късмет“, заяви Фабиани.

51