Ювентус готви оферта от 35 милиона за Тевес


Н. Гавазов

Италианският гранд Ювентус ще се откаже от борбата за Инлер, Санчес и Джузепе Роси, за да хвърли всички свои усилия в привличането на звездата на Манчестър Сити Карлос Тевес, съобщава новината Corriere dello Sport. Както е известно, аржентинския нападател отдавна се свързва с трансфер в отбора на „бианконерите", като по този начин се смята, че ще бъде основното средство за съживяване на „Старата госпожа", чиито тим както е известно, дори не успя да се класира за участие в Лига Европа.

През последните седмици торинци бяха фокусирани върху някои други варианти, но изглежда все по-вероятно, че са загубили битката за набелязаните след края на сезона цели.

Според Corriere dello Sport, директорът на Ювентус Беше Морота е насочил изцяло вниманието си към Карлос Тевес, като за целта е приготвил сумата от 35 милиона евро, които смята, че ще бъдат достатъчни, за да привлече аржентинския национал. „Биаконерите" са готови също така да нарушат вътрешното правило, според което, тавана на заплатите в тима е 6 милиона евро, като по този начин ще могат да запазят сегашното възнаграждение, което получава Тевес в Сити.

 

93