Недвед: Играчите не знаят какво значи да носиш фланелката на Ювентус


Н. Гавазов

Легендата на Ювентус Павел Недвед обвини играчите на „бианконерите" за разочароващия сезон на отбора. Както е известно, „Старата госпожа" загуби с 0:1 от Парма срещата си от предпоследния кръг на Серия А и почти сигурно няма да успее да се класира за Лига Европа. Възпитаниците на Луиджи Делнери се представиха добре през първата част на сезона и по всичко изглеждаше, че ще се класират в топ 4, но от началото на януари отбора се срина и в момента е седми в класирането.

Недвед, който игра за италианския гранд от 2001 до 2009 г и сега място в управителния съвет на клуба е разочарован от липсата на ангажимент от страна на футболистите и смята, че те са тези, които носят най-голяма отговорност за кризата в клуба.

„Кой е виновен? На първо място играчите. Новите все още не са разбрали какво означава да носиш фланелката на Ювентус. По-старите пък са загубили това знание и не успяха да предадат печелившия дух на останалата част от отбора. Характерът е това, което липсва напълно в Ювентус тази година. Това беше наистина един разочароващ сезон. Направихме така, че повече да се говори по вестниците, отколкото на терена. Нормално е да съм ядосан, но сега трябва да започнем да работим за бъдещето си", цитира La Gazzetta dello Sport думите на Недвед.

 

97