Мадзари: Предупредих клуба, че мога да напусна


Н. Гавазов

Валтер Мадзари шокира феновете на Наполи, признавайки, че той вече е предупредил ръководството на клуба, че може да напусне отбора след края на сезона. Както е известно, старши-треньора на „партенопеите" е свързан с работа в Ювентус, но тази информация бе отречена миналата седмица от ръководството на клуба. В момента Наполи се намира на трето място в класирането, след като допреди месец се бореше за Скудето и три кръга преди края има реални шансове да се изкачи на второто място в класирането.

„Ще разберете в края на кампанията какво имам да кажа на Наполи, но като истински професионалист, аз трябваше да ги предупредя за някои неща, а именно, че може да не остана тук през следващата кампания. Искам да се обърна към феновете и да им кажа да не бъдат заблуждавани от враговете ни. Уважението ми към тях си остава и така ще бъде винаги, а аз съм го доказал чрез своята работа. Нищо не се е променило в личен план и с президента се намирам в отлична хармония", цитира Sky Italia думите на Мадзари.

„Във футбола има прекалено двусмислени неща, но тъй като аз съм принципен човек, казвам винаги това което мисля и по начин, по който да бъда разбран", допълва наставника на Наполи.

Мадзари не пропусна да обърне внимание и на предстоящият двубой с Лече, който е част от 36 кръг на Серия А.

„Ще бъде много труден двубой, особено след като Ди Микеле обжалва и му отмениха наказанието. Трябва да се опитаме и да отговорим достойно на тяхната мотивация", каза още Мадзари.

 

87