Киелини: Оставям Юве в добри ръце


Н. Гавазов

Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини разговаря с журналисти след края на мача с Лацио от 37-я кръг на Серия А (2:2)

"Помня, че дебютът ми бе срещу Месина, като влязох на мястото на Павел Недвед. Това бе началото на дългата история, която ме доведе дотук. Тръгвам си с голяма радост и спокойствие, защото взех това решение преди месеци, не преди седмици или дни. Винаги съм казвал, че искам да си тръгна, когато съм на върха и гледайки кариерата, която имах, смятам, че го постигнах. Това бе трудна година за Ювентус, но аз отново успях да докажа, че все още мога да играя на най-високо ниво. Това ме накара да взема решение да се оттегля, за да направя място за младите, които е време да поемат повече отговорност. Наясно съм, че аз пречех на някои от тях да се развиват, но сега те ще могат да разперят криле и да полетят, а аз ще ги подкрепям винаги.

Планът ми бе да завърша кариерата си след Световното първенство, защото след спечелването на Евро 2020, вярвах, че мога да играя и в Катар. Сега ще мога да дам път на други играчи, но истината е, че нещата не се развиха така, както исках. Оставям Ювентус и националния отбор в добри ръце, с млади и талантливи играчи, които са готови да поемат щафетата.

Не знам къде ще отида. Предстои ми важно решение. Да натрупаш опит в чужбина може да те обогати в професионален план  и на културно ниво. Така че съм склонен да опитам нова култура, която е различна от живота в Ювентус, който толкова много обичам. Ще обсъдя ситуацията със семейството ми и скоро ще решим", заяви Киелини.

273