Ди Бенедето: Ще направя от Рома най-големия клуб в света


Н. Гавазов

Потенциалният собственик на Рома Ди Бенедето заяви за Gazzetta dello Sport, че смята да направи от италианския гранд един от най-силните клубове в света. Както е известно, американският бизнесмен кацна вчера в Рим, за да проведе заключителния етап от преговорите с Уникредит Банк и Росела Сенси, за да поеме контрола върху акциите на Рома.

Уникредит е кредитор на компанията Италпетроли, собственост на Сенси, която държи 2/3 от акциите на клуба от 1993 година насам. Очаква се преговорите с Уникредит да приключат до крайния срок, поставен от банката, 31 март. Според информации стойността на сделката е 150 милиона евро.

„Моята мечта съвпада абсолютно с мечтата на милионите привърженици на Рома: да направя Рома един от първите клубове в света. Да направим отбор, който да печели Скудетото всяка година и да бъде конкурентен в Шампионската лига. Както казвате вие - „Всички пътища водят към Рим", заяви Ди Бенедето.

„Никога не съм мислил за други клубове. Отношенията ми с Рома започнаха когато университета в който учех организира екскурзия дои Рим. Това е невероятен град и е много важен от гледна точка на бизнеса, а страстта от новия ми проект е велик шанс да изявя себе си", продължава американския бизнесмен.

„Средствата няма да бъдат осигурявани единствено от мен. Ние сме група приятели, успешни инвеститори, които имаме необходимите икономически ресурси. И всички са вдъхновени от общия проект. В следващите дни ще завършим преговорите с Уникредит, след което ще пристъпим към работа. Пак повтарям: нашата цел е да направим от Рома един от най-силните отбори в света", допълва Ди Бенедето.

 

166