Италия до 21 години ще играе в Серия Б?


Н. Гавазов

Националният селекционер на Италия Чезаре Прандели и работещият за футбола в страната Деметрио Албертини са обсъдили плановете си, според които в Серия Б може да бъде регистриран отбор, съставен от младежките национали до 21 години, с което ще се даде по-голям шанс на младежите на полуострова, съобщава новината Football Italia.

През миналата година Италия напусна Световното първенство в ЮАР още в груповата фаза и опасенията са, че няма достатъчно талант в йерархията на италианския футбол. Ариго Саки и Роберто Баджо, които бяха натоварени от Футболната федерация със задача да подобрят работата с младите футболисти на Ботуша подкрепиха идеята на Албертини за създаването на подобен тим, който да се изявява в Серия Б. Самият селекционер Чезаре Прандели също прегърна идеята, наричайки я "прекрасна".

"Сега ние ще представим проекта до отговорните лица", коментира Деметрио Албертини за ANSA.

Все още не са ясни детайли около евентуалното осъществяване на проекта, ако той получи зелена светлина. Според Sky Italia , проектът ще доведе и до намаляване възрастта на футболистите, които играят в първенството Примавера.

 

139