Малдини: Трябва да довършим някои малки неща на пазара


Н. Гавазов

Техническият директор на Милан Паоло Малдини говори за текущата работа на трансферния пазар.

"Запазихме базата на отбора от миналата година, бих казал така. В днешния състав няма пет ключови играчи в сравнение с миналата година, но в същото време, струва ми се, станахме по -силни. Необходимо е да се довършат някои малки неща на пазара и тогава тимът ще бъде комплектован.

Ибрахимович и Жиру? Идеята е винаги да се оставят най -добрите футболисти да играят. Ако са добре, защо да не играят заедно? Те имат еднаква физическа структура, но различни характеристики, Ибрахимович може да действа и като плеймейкър в предни позиции.

Възможно ли е привличане на 21-годишния Пелегри от Монако? Не е тайна, че Ибрахимович е на 40, а Жиру на 35. Но в същото време ние сме един от най -младите отбори в Италия и искаме да продължим този път през този сезон. Трябва да мислим за бъдещето.

Подновяване на договора на Кесие? Мисля, че има общ ред в разговора за подновяването и подписването. Трябва да действаме в съответствие с принципите на устойчивост, без да надхвърляме определени граници. Някога го правехме и плащахме за това", заяви Малдини.

335