Наполи удари Фиорентина, а Юве е с единия крак извън ШЛ (видео)


F.

тборът на Наполи спечели като гост срещу Фиорентина с 2:0 в мач от 37-ия кръг на италианската серия А. С победата тимът на Дженаро Гатузо събра актив от 76 точки на третата позиция. Четвъртият Милан е със 75 и мач по-малко, а петият Юве е със 75 точки от 37 мача. Ако Наполи и Милан спечелят оставащите си мачове от Калчото "бианконерите" ще останат извън Шампионска лига

Точни за тима на Дженаро Гатузо бяха Лоренцо Инсиние в 56-ата и Пьотер Жиелински в 67-ата минута. При първото попадение италианският национал пропусна дузпа, но беше точен при добавката. Наказателният удар беше отсъден с помощта на системата ВАР за задържане на Амир Рахмани от страна на Никола Миленкович. При ситуацията с дузпата - Бартоломей Драговски получи червен картон на резервната скамейка.

В 64-ата минута Инисине уцели левия страничен стълб след изстрел от границата на наказателното поле. Три минути след това отново Инсиние получи от Желински и не остави шансове на вратаря за 0:2. 

Ако Наполи не направи чутовна глупост в последния кръг, ще играе в Шампионската лига през есента за сметка на Юве.

В последния ден от Серия А тимът на Дженаро Гатузо има домакинство на Верона, докато "бианконерите“ се изправят срещу Болоня.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



293