Юве вкара само два на Болоня


F.

Ювентус поднови участието си в Серия А с победа с 2:0 при гостуването на Болоня. Така "бианконерите" се върнаха на победния път след разочарованието във финала за Купата на Италия, когато бяха победени от Наполи след дузпи.

Този път Юве си реши мача още до почивката, като първо Кристиано Роналдо се разписа от дузпа, а после Пауло Дибала от дъгата на наказателното поле покачи на 2:0.

В началото на мача играчите на "Старата госпожа" на два пъти претендираха за дузпа за игра с ръка в наказателнот поле на съперника, но такава не бе свирена. В крайна сметка такава бе дадена в 23-ата минута, когато Денсвил дръпна Де Лихт за фланелката в наказателното поле на домакините. От бялата точка Кристиано Роналдо бе безкомпромисен - 1:0. Това бе 22-ия му гол през настоящия сезон в италианския елит.

В 36-ата минута Ювентус стигна и до второто си попадение в мача. Бернардески подаде с пета към Дибала, а аржентинецът я прати в противниковата мрежа с техничен удар от границата на наказателното поле. Четири минути по-късно Дибала отново можеше да се разпише, но волето му се оказа неточно.

След почивката Юве продължи с натиска, като Бернардески нацели страничната греда, а след него Дибала и Роналдо пропуснаха от добри позиции.

Гостите завършиха с 10 души заради втори жълт картон на Данило в края, но нямаха проблеми да си осигурят трите точки.

Ювентус остава на върха в класирането и вече натрупа 4 т. преднина пред втория Лацио, който в сряда има тежко гостуване на Аталанта.

105