Серия А трябва да завърши до 20 август, новият сезон започва на 1 септември


Н. Гавазов

Италианската федерация по футбол (ФФИ), Серия А и останалите футболни лиги на страната обсъдиха плановете за приключване на този сезон.

ФФИ  е готов да възобнови сезона и да завърши професионалните съревнования. Краен срок за завършване на футболните лиги - 20 август. Сезон 2020/21 ще започне на 1 септември.

Също така бе решено, че ако състезанието бъде прекъснато отново поради пандемията на коронавирус, първенствата ще се играят във формат на плейофи, за да се определят клубовете, които ще влязат в по-горната лига и ще изпаднат към по-ниските дивизии.

Ако съревнованията приключат окончателно, тогава крайните места на клубовете ще бъдат определени чрез специални фактори.

В Италия забраната за спортни състезания бе удължена до 14 юни. Постановлението на министър-председателя прави невъзможно подновяването на Серия А на 13 юни, както бе планирано по-рано.

Италианското първенство бе прекратено в началото на март поради пандемията на коронавирус. Лидер в Серия А е Ювентус. на една точка пред Лацио.

117