Фиорентина остава без победа в Серия А, проява на расизъм беляза мача с Аталанта


F.

Фиорентина остава без победа в италианското първенство. Това стана факт след днешното равенство - 2:2 с Аталанта в среща от кръга на шампионата в Италия. "Виолетовите" могат да съжаляват, тъй като водеха с 2:0 почти до края, но в последните пет минути домакините стигнаха до равенство.

Федерико Киеза даде аванс на гостите в 24-ата минута, а в 65-ата Франк Рибери удвои аванса и даде спокойствие на своя отбор. В 84-ата минута Йосип Иличич върна един гол за Аталанта, а с това и интригата в срещата. В 95-ата минута Тимоти Кастан вкара така важния втори гол за своя тим и спаси точката за радост на феновете.

Иначе мачът ще се запомни и с проявата на расизъм от страна на феновете по трибуните. След половин час играта  на стадион "Енио Тардини" бе спряна за кратко от рефера и бе подновена, след като първо бе прочетено съобщение през високоговорителя на стадиона. Дикторът обяви за проява на расизъм срещу защитника на Фиорентина - Енрике Далберт. Феновете бяха помолени да спрат със злоупотребите и тепърва ще става ясно какво наказание ще има за отбора на Аталанта.

150