Игуаин: Не търся изкупление за грешката си в мача с Ювентус


Н. Гавазов

Нападателят на Милан Гонсало Игуаин в навечерието на мача от 5-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа с Дюделанж заяви, че не търси изкупление за неправомерното си  поведение, което доведе до дисквалификация в Серия А.

Напомняме, че аржентинският нападател получи жълт картон в края на мача от 12-ия кръг на шампионата на Италия с Ювентус (0: 2) и започна яростно да спори с главния съдия от срещата Паоло Мацолени. След като играчът започна да крещи, реферът му показа втори жълта картона. Играчът по-късно бе наказан дисквалифициран за  два мача.

"Това е футболен мач и спечелването му ще бъде важно за нашата увереност в по-нататъшното ни придвижване в Лига Европа. Разбира се, не ми харесва да изпадам от общата картина. Искам да играя и да помогна на Милан на терена.

Дисквалификацията в Серия А? Опитах се да оспоря това решение, обяснявайки какво всъщност се случи на терена, но това не помогна. Хората могат да кажат, че съм твърде нервен, но мен ме интересува само  мнението на отбора и треньора. Аз не търся изкупление, всеки може да мисли какво иска. Просто искам да покажа, че си извлякох урок от грешката, допусната в мача с Ювентус", заяви Игуаин.  

427