Акуилани преминава в Ювентус


Н. Гавазов

Corriere dello Sport излезе късно снощи с информацията, че е постигнато споразумение между Ливърпул и Ювентус, бившата звезда на Рома Алберто Акуилани да се присъедини към „Старата госпожа" под наем, с опция за трансфер на стойност 17 милиона евро. Това по-късно бе потвърдено от агента на играча Франко завагля.

„Това ще бъде една аренда, с право на Ювентус да го закупи след края на сезона. Заплата на Акуилани ще се плаща от Юве. Всички необходими документи са подписани и в скоро време ще има официално съобщение", заяви агента пред Sporitalia.

Както е известно, мениджъра на Ливърпул Рой Ходжсън заяви вчера, че футболиста може да се завърне в Италия и да играе в отбор под наем. Той обаче отказа да назове името на отбора. Според специалиста, това ще бъде добър ход, защото по този начин ще даде възможност на Акуилани да играе редовно и ще запази стойността му.

Бившият полузащитник на Рома се присъедини към „червените" миналото лято срещу сумата от 20 милиона евро и бе определен като заместник на напусналия Шаби Алонсо, но след като дълго време бе контузен, не оправда очакванията и Рой Ходжсън заяви, че не може да му гарантира редовен футбол през сезона.

 

165