Роналдо се отпуши, носейки победата на Юве


В. Мухарски

Ювентус се наложи над Сасуоло с 2:1 в мача от 4-ия кръг на Серия А. Кристиано Роналдо откри головата си сметка за шампионите на Италия. До този момент голова суша тормозеше CR7, но днес бившият играч на Реал Мадрид напомни за себе си, реализирайки и двата гола за новия си отбор.

Роналдо откри резултата в 50-ата минута.  Той се разписа на празна врата, след като Бонучи опита удар със задна ножица, като при тази ситуация имаше и греда. Така или иначе Кристиано вкара един от най-лесните си голове. Португалецът удвои в 65-ата минута, като този път той спринтира 50-60 метра, след което получи топката от Джан и с левия крак я прати в далечния ъгъл за 2:0.

Десет минути преди края Роналдо бе близо до хеттрик, но от добро положение не уцели вратата на съперника. Малко преди Роналдо се сгромоляса в наказателното поле и поиска дузпа, но реферът не отсъди такава. В края на мача играчите на Сасуоло стигнаха до почетно попадение, дело на Кума ел Бабакар. Малко след това реферът показа червен картон на Дъглас Коста, който напусна малко по-рано от съотборниците си. До края нов гол не падна и в крана сметка Ювентус се поздрави с победата в този мач.

585