Рома без проблеми срещу десет от СПАЛ


В. Мухарски

Рома стигна до победа с 3:1 над новака в Серия А - СПАЛ в двубой от 15-ия кръг на Серия А. По този начин "вълците" се изравниха по точки с шампиона Ювентус на третото място. Двата тима имат по 34 точки, но "бианконерите" играят по-късно днес с лидера Наполи.

"Римляните" бяха по-добри от своя съперник, но трябва да се отбележи, че те играха почти цял мач с човек повече. Още в 9-а минута реферът изгони защитника на гостите Фелипе за задържане на откъсващия се Един Джеко.

След това бяха необходими още десет минути на домакините, за да стигнат до първия си гол. Един Джеко откри резултата в 19-а минута, а Кевин Строотман удвои преднината на Рома в 32-а минута с удар отблизо.

Малко след почивката Лоренцо Пелегрини вкара с глава за 3:0 след центриране на Коларов. 2 минути по-късно гостите стигнаха до гол, след изпълнение на дузпа. Първо Федерико Вивиани бе точен от дузпа, но реферът нареди ударът да се пребие. При второто изпълнение вратарят спаси, но при добавката Вивиани успя да запише името си сред голмайсторите, фиксирайки крайния резултат.

161