Пирло обяви за край на кариерата си на футболист


Н. Гавазов

Легендарният италиански полузащитник Андреа Пирло обяви за край на кариерата си на футболист. Бившият играч на Милан и Ювентус се присъедини към Ню Йорк Сити през лятото на 2015 година. Сега 38-годишният футболист е решил да не търси нови изпитания и да закачи обувките на пирона.

"Последен мач в МЛС. Моето време в Ню Йорк Сити отива към своя край, така че искам да кажа няколко думи. Искам да благодаря на всички в този невероятен град за добрината и подкрепата. Благодаря на поразителните фенове, благодаря на треньорския щаб и на всички, които работят с отбора, благодаря на моите приятели в отбора.

Не само моето приключение в Ню Йорк е към края си, моето пътешествие като футболист също завършва. Ето защо искам да използвам възможността да благодаря на моето семейство и деца за тяхната подкрепа и любов, които те винаги са ми давали.

Благодаря на всеки отбор, в който имах честта да играя, на всеки съотборник, с когото излизах на терена и на всички хора, които направиха кариерата ми невероятна. И накрая, благодаря на всички фенове по света, които винаги сами оказвали подкрепа. Вие винаги ще сте в моя отбор и в моето сърце", написа Пирло в акаунта си в Twitter.

 

107