Интригата е жива! Рома затвори шампионското шампанско на Юве


F.

Рома победи гостуващия Ювентус с 3:1 в дербито от 36-ия кръг на Серия А, което се игра на "Олимпико". "Старата госпожа" може да съжалява, тъй като поведе в резултата, но допусна пълен обрат. Освен това, "бианконерите" се нуждаеха само от точка, за да се поздравят с титлата, но това не се случи.

Гостите поведоха чрез Марио Лемина в 21-ата минута. Игуаин подаде към Лемина, който от близко разстояние отклони топката във вратата. Точно 4 минути обаче продължи радостта на гостите. Буфон спаси първо удар на Манолас, след това и добавката на Де Роси, но при втората такава вече нямаше никакъв шанс - 1:1.

В 56-ата минута пък Стефан Ел Шаарауи изведе "вълците" напред в резултата и обратът бе факт - 2:1. В 65-ата Раджа Наинголан овладя топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми прати топката в десния ъгъл.

"Бианконерите" остават на върха в класирането с 85 точки, докато Рома се изкачи до 2-ата позиция с актив от 81 точки. Така интригата в битката за титлата ще се запази поне още една седмица.

157