Рома взе своето срещу доиграващия сезона - Болоня (видео)


F.

Рома записа победа с класическото 3:0 при визитата си на Болоня в среща от кръга на Серия А. Така "вълците" продължават да дишат във врата на шампионите от Ювентус. "Джалоросите" запазиха дистанцията си от 8 точки зад "Старата госпожа", след като постигнаха четвърти пореден успех.

Домакините разочароваха феновете си на "Ренато Дал"Ара". Болоня изигра мач, в който ясно си личеше, че отборът просто доиграва сезона. В 26-ата минута Феде Фацио се оказа най-съобразителен при едно създало се меле от корнер. Топката рикошира в играч на домакините и попадна в играча на Рома, който веднага нанесе удар отблизо и не остави никакъв шанс на Антонио Миранте - 0:1.

Малко преди почивката Един Джеко комбинира по отличен начин с Мохамед Салах, който сам срещу вратаря на Болоня реализира с красив прехвърлящ изстрел, удвоявайки аванса на своя тим. В 75-ата минута Един Джеко получи пас от резервата Диего Пероти и се разписа за крайното 3:0. Последният бе останал сам срещу Миранте, но демонстрира отборен дух и реши да заложи на сигурното, вместо сам да опита головия удар.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



119