Наполи с победа, но Юве отива на финала (видео)


F.

Наполи се наложи над Ювентус с 3:2 в реванша от 1/2-финалите на турнира за Купата на Италия. Първата среща в Торино завърши с успех 3:1 за "бианконерите", които в крайна сметка продължават в следващата фаза с общ резултат 5:4, като на финал ще играят срещу Лацио.

Иначе днес Гонсало Игуаин откри резултата за гостите в 32-ата минута, опитвайки да сложи край на интригата. Стураро подаде на Игуаин пред наказателното поле, аржентинецът напредна и стреля мощно, топката рикошира в крак на защитник на Наполи и излъга Рейна - 1:0.
 
Марек Хамшик изравни в 53-ата. Словакът получи топката фронтално пред вратата на границата на наказателното поле и с плътен удар я прати зад Нето. Отговорът на Ювентус беше мигновен. В 59-ата минута Гонсало Игуаин отново смълча трибуните, като прати топката неспасяемо в мрежата зад Рейна след подаване на Куадрадо.

Равенството беше възстановено от Дрис Мертенс, който се възползва от огромна грешка на вратаря Нето в 61-ата минута. Лоренцо Инсиние изведе Наполи напред в резултата в 67-ата минута. До края на мача домакините пропуснаха няколко добри ситуации и в крайна сметка победата им е с доста горчив вкус.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



169