Милан с изстрадана победа над Кротоне (видео)


В. Мухарски

Милан записа трудна победа с 2:1 при домакинството си на Кротоне в двубой от 15-ия кръг на Серия А. Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на загиналия трагично бразилски отбор Чапекоензе. Домакините играха със специални фланелки, като на левия ръкав имат емблемата на бразилския тим, а под номера на фланелките са с надпис - "FORÇACHAPE". Емблемата на Чапекоензе е също така на двете капитански ленти на Иняцио Абате и Алекс Кордас.

Иначе "росонерите" дори изоставаха в резултата, след като Диего Фалчинели бе точен за гостите в 26-ата минута. Рохден проби в наказателното поле и със сетни усилия успя да намери намиращия се точно до него съотборник, който сам срещу вратаря успя да реализира.

Марио Пашалич изравни в 41-ата минута с първото си попадение в калчото. След центриране от корнер топката попадна у хърватина, който от добра позиция се разписа за 1:1.

В 53-ата минута Нианг изпусна дузпа и това му осигури бурни освирквания от трибуните до неговата смяна. Все пак Лападула в 86-ата минута донесе пълен обрат. Хонда центрира от фаул, а защитник на гостите опита да изчисти, но прати топката право в краката на нападателя на "росонерите", който успя да прати топката във вратата и да ознаменува гола си с бурна радост и събличане на фланелката, което естествено му донесе жълт картон.

Иначе трябва да се отбележи още, че Куцка се появи в игра в 89-ата минута и малко по-късно получи жълт картон, което означава, че пропуска дербито с Рома. Българският национал Александър Тонев е аут до края на годината поради контузия и пропусна срещата за Кротоне.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



132