Атлетико си изкара яда на Селта


F.

Ден след като ФИФА наложи наказание на Атлетико Мадрид да не може да картотекира нови играчи до 1 януари 2018 година, днес столичани си изкараха яда на Селта Виго. "Дюшекчиите“ разгромиха с 4:0 своя съперник като гост в мач от третия кръг на Примера дивисион. Това бе и първи успех за столичани в настоящия шампионат.

Първото полувреме на мача на "Балаидос“ не предвещаваше подобно развитие и дори завърши наравно - 0:0. След почивката обаче играчите на Атлетико се развихриха. В 53-та минута Антоан Гризман центрира в наказателното поле на Селта, където Коке бе оставен непокрит и отблизо не пропусна да вкара - 1:0. В 73-ата минута Саул Нигес центрира в наказателното поле на домакините, а там Гризман засече топката с глава и я изпрати в горния десен ъгъл, удвоявайки аванса на своя тим.

Десет минути преди края Хуанфран центрира в наказателното поле на Селта, където Гризман бе изпуснат и отново с глава вкара за класическото 3:0. В 89-та минута Коке подаде на Анхел Кореа, който от малък ъгъл разстреля Алварес, оформяйки крайния резултат.

116