Атлетико отпадна от битката за титлата - Барса и Реал решават всичко в последния кръг


F.

Реал Мадрид записа труден успех срещу Валенсия у дома с 3:2 в среща от кръга на Ла Лига. По същото време Атлетико Мадрид загуби с 1:2 при визитата си на Леванте, а Барселона надви Еспаньол с 5:0. Така Реал остана единственият конкурент на Барса за титлата с точка изоставане от шампионите.

В столицата Кристиано Роналдо даде аванс на своя тим с гол в 26-ата минута. Бензема удвои аванса на своя тим малко преди почивката. В 55-ата минута Родриго Морено върна интригата в мача, намалявайки резултата, а само четири минути по-късно Роналдо отново се разписа. В 81-ата минута Андре Гомеш оформи крайния резултат. Три минути след това Родриго Морено получи червен картон и остави отбора му с човек по-малко в оставащите минути на мача.

Барселона разби с 5:0 Еспаньол в градско дерби от предпоследния кръг на Примера дивисион. Лионел Меси (8), Луис Суарес (52 и 61), Рафиня Алкантара (74) и Неймар (83) зарадваха "Камп Ноу". "Синьо-червените" трябва да победят като гост Гранада в последния кръг, за да ликуват с 24-ата си шампионска титла.

Изпадналият Леванте победи с 2:1 Атлетико Мадрид и отказа тимът на Диего Симеоне от битката за титлата. Преди този мач "дюшекчиите" имаха равни точки с Барселона и една повече от Реал Мадрид, но след днешните резултати отстъпиха втората позиция на "белите" и почти сигурно ще финишират трети. Торес откри резултата още в началото, но домакините изравниха в 30-ата минута с попадение на Виктор Касадесус, а в самия край на редовното време резервата Джузепе Роси донесе малко радост на феновете на Леванте в последния домакински мач на отбора в елита.

173