Бейл спаси трите точки за Реал (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид стигна до труден, но важен успех с 3:2 при гостуването си на Райо Валекано. "Белия балет" губеше с 0:2, но стигна до обрат, а в герой за мадридчани се превърна Гарет Бейл, който отбеляза два гола. Така Реал оглави временно класирането в Примера дивисион - тимът на Зинедин Зидан е на върха и има две точки аванс пред Барселона и Атлетико Мадрид, които играят по-късно днес.

Срещата започна отлично за Райо Валекано. Домакинският отбор поведе в седмата минута, когато Ембарба откри резултата, като заслуга за гола има Бебе, който направи хубав пробив отляво. Малко преди това Гарет Бейл със страхотен удар уцели гредата.

Под дъжда в Мадрид в 14-ата минута Райо нанесе нов удар по шампионските амбиции на Реал. След ъглов удар защитата на "белите" не се справи добре и топката стигна до Мику, който незабавно я заби в мрежата зад Кейлор Навас - 2:0.

Десет минути преди почивката Реал върна едно попадение. Центриране на Кроос от корнер намери Гарет Бейл, който бе точен с глава. В 52-ата минута равенството бе факт. Резервата днес Лукас Васкес се разписа с удар с глава след центриране на Данило. Победното попадение падна чак в 81-ата минута. Грешка в защитата на домакините позволи на Бейл да навлезе в наказателното поле и с остър удар да донесе трите точки на своя тим.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



161