Валенсия нанесе два удара по шампионските амбиции на Барса


F.

Правещия много слаб сезон тим на Валенсия днес до голяма степен се реваншира на феновете си. "Прилепите" постигнаха впечатляваща победа с 2:1 и то като гост на Барселона. Срещата започна с много сериозен домакински натиск, но Меси и компания нямаха късмет да се разпишат.

Така се стигна до 26-ата минута, когато Гилерме Сикейра се включи отляво и при опита му да центрира, топката се отклони в крака на Ракитич и влезе в близкия ъгъл на Браво - 0:1. Последва още по-сериозен натиск на каталунците, но като за капак на всичко гостите стигнаха до втори гол в края на първата част. Хубава многоходова акция завърши с подаване на Даниел Парехо между Пике и Сержи Роберто, след което Мина се разписа за 0:2.

Натискът на Барса все пак даде резултат в 63-ата минута. Алба беше оставен непокрит отляво и насочи кълбото към дузпата, откъдето Меси стреля към обратния ъгъл - 1:2. До края на срещата логично повечето ситуации бяха пред врата на Валенсия, но и гостите създадоха няколко добри атаки, които можеха тотално да убият интригата в срещата, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна.

След поражението Барселона продължава да е на първо място в класирането, но само заради по-добрите си показатели от Атлетико Мадрид, с когото имат равни точки. С една по-малко е вечният съперник на двата тима Реал Мадрид. Валенсия пък записа втора поредна победа срещу отбор от горната половина на таблицата под ръководството на Пако Айестаран и заема 12-о място в подреждането.

106