Реал разгроми Селта за едно полувреме


F.

Реал Мадрид записа разгромен успех със 7:1 над гостуващия Селта в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. През първото полувреме публиката на "Сантиаго Бернабеу" видя равностоен мач със силна игра на гостите от Виго. В 41-ата минута Пепе се разписа с глава за 1:0 и това бе единственият гол за първата част. След почивката последва голов рецитал най-вече на Кристиано Роналдо. Португалецът наниза четири попадения (50, 58, 64 и 76).

В 50-ата минута Кристиано Роналдо откри головата си сметка за тази среща след асистенция на Серхио Рамос, а осем минути по-късно направи преднина на домакините класическа – 3:0. В 62-ата минута Яго Аспас намали на 3:1 след пас на Сержи Гомес. Две минути по-късно Роналдо стигна до хеттрик след подаване на Иско, а в 76-ата минута вкара и четвъртия си гол в мача за 5:1 след извеждащ пас на Хесе Родригес, който в 77-ата минута направи резултата 6:1.

В 81-ата минута уелсецът Гарет Бейл оформи крайното 7:1 след асистенция на Каземиро. След победата си Реал остава трети с 60 точки и на 9 от лидера Барселона, който е с мач по-малко. Селта е на шеста позиция с 42 точки.

Иначе Роналдо задмина Луис Суарес в спора за "Пичичи", а същевременно изпревари Телмо Сара и вече е вторият най-добър реализатор в историята на Примера дивисион с 252 гола. Пред него е само Лионел Меси, който наскоро отбеляза попадение номер 300 в шампионата.

196