Лас Палмас - Барселона: 15 години по-късно картината е различна


Н. Гавазов

Лас Палмас - Барселона
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас де Гран Канария
Дата: 20.02.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Дел Серо Гранде

Барселона е единственият представител на Испания в евротурнирите, който ще изиграе своя мач от 25-я кръг на Примера дивисион в събота. Каталунците ще пътуват до Канарските острови и в тази връзка срещата е интересна с това, че Барселона пристига тук след 15-годишно отсъствие - на 17 ноември 2000 година мачът на "Гран Канария" завърши при резултат 0:0.

Лас Палмас загуби четири от последните си пет мача и попадна в зоната на изпадащите. Интересното е, че островитяните допускат по-малко голове от съседите си, но не могат да съберат повече точки, а другото е, че хората на Кике Сетяна въпреки лошата серия дават здрави битки на съперниците си и все още не са изпаднали в отчаяние.

Лидерът в класирането Барселона игра със Спортинг в сряда в отложен мач от 16-я кръг на Примера и очаквано победи с 3:1, което увеличи преднината пред втория на 6 точки. Това бе едва втората среща през сезона, когато каталунците успяха да вкарат повече от два гола навън. Иначе Барса спечели последните си седем мача и след днешния двубой каталунците ще започнат подготовка за сблъсъка си с Арсенал във вторник.

Мубарак от домакините е наказан, а Сантана, Лопес, Гомес, Хави Кастеляно и Дани Кастеляно са контузени. Гостите пристигат без наказания Бускетс и контузения Рафиня. Остава под въпрос участието на Пике и Адриано, като Енрике в последния момент ще реши какво да прави с тях.

Навремето мачовете между Барселона и Лас Палмас на "Гран Канария" бяха много емоционални и с интерес се очакваха от почитателите на испанския футбол. Статистиката сочи, че островитяните имат 17 победи, 3 равенства и 10 загуби срещу каталунците тук. 15 години по-късно обаче картината е различна. Барселона е безапелационен доминант в Примера дивисион и не би трябвало да има големи проблеми срещу Лас Палмас. Съветът ни е да заложим на "2" в мача и на до 2.5 гола в срещата.

Прогноза: Лас Палмас - Барселона 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лас Палмас:

25 януари Леванте - Лас Палмас 3:2 (Примера)
28 януари Лас Палмас - Валенсия 0:1 (Купа на Краля)
31 януари Лас Палмас - Селта 2:1 (Примера)
06 февруари Райо Валекано - Лас Палмас 2:0 (Примера)
14 февруари Севиля - Лас Палмас 2:0 (Примера)

Барселона:

03 февруари Барселона - Валенсия 7:0 (Купа на Краля)
07 февруари Леванне - Барселона 0:2 (Примера)
10 февруари Валенсия - Барселона 1:1 (Купа на Краля)
14 февруари Барселона - Селта 6:1 (Примера)
17 февруари Спортинг Хихон - Барселона 1:3 (Примера)


Досегашни срещи:

Лас Палмас - Барселона

70 срещи
21 победи за Лас Палмас
7 равенства
42 победи за Барселона
Голова Разлика: 160:61 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
265