Анонс на 24-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Спортинг Хихон - Райо Валекано
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 12.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Клос Гомес


След двете поредни победи в Ла Лига, този път новакът Спортинг Хихон извъртя домакинско 1:1 с тима на Депортиво Ла Коруня. Така играчите на Абелардо Фернандес вече имат 22 точки и заемат 16-то място в класирането, като зоната на изпадащите е само на точка разстояние. Бернардо, Мартинес и Мунис са контузени и пропускат предстоящия двубой.

Райо Валекано започва лека полека да се съвзема и столичани вече нямат загуба в първенството в четири последователни мача. В предишния кръг "пчелите" записаха втори поред домакински успех, като този път надигран у дома бе новакът Лас Палмас с 2:0. Така възпитаниците на Пако Хемес събраха 23 точки в актива си и заемат 15-то място в таблицата. За гостуването в провинция Астурия контузени са Еберт, Рац, Тоньо, Раул Баена, Начо Мартинес и Кобеньо.

Прогноза: Спортинг Хихон - Райо Валекано 1:1


Виляреал - Малага
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Иняки Виканди


Виляреал записа десети пореден двубой в шампионата без загуба. Този път "жълтата подводница" си тръгна непобедена при тежкото гостуване в Билбао срещу коравия състав на Атлетик за крайното 0:0. Ремито бе трето в последните четири мача за хората на Марселино Гарсия Торал, но въпреки това Виляреал продължава да заема 4-ото място в класирането с 45 точки, което е с 8 повече от преследвача Севиля. Бертранд, Самуел, Йокич и Адриан са с травми, а Мусакио е под въпрос.

Малага записа втора поредна победа в Примера. Този път андалусци се наложиха с класическото 3:0 у дома над тима на Хетафе. Така тимът от едноименния град вече с актив от 30 пункта и заема 10-то място в таблицата. За тежкото гостуване на Виляреал треньорът Хави Грасия няма да може да разчита на Атсу, Хуан Карлос, Кастро, Ферейра, Анхелери и Камени.

Прогноза: Виляреал - Малага 3:2


Валенсия - Еспаньол
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос дел Серо


Свободното падане на Валенсия под ръководството на Гари Невил продължи и в предишния кръг. След унизителното 7:0 от Барселона в турнира за Купата на Краля, този път "прилепите" загубиха с 1:0 и гостуването си на новака Бетис в Ла Лига. Така валенсианци нямат победа в първенството под ръководството на бившия капитан на Манчестър Юнайтед и вече се на 4 точки от зоната на изпадащите с актив от 25, нещо крайно унизително за отбор от класата на Валенсия, а Невил упорито продължава да не подава оставка, въпреки че е подложен на страхотен натиск. За настоящия двубой наказани за Андре Гомеш, Диего Алвеш и Мустафи, а с контузии са Бакали, Сикера, Перес и Пиати.

И треньорът на Еспаньол Константин Гълка също е подложен на страхотен натиск и румънецът може да се сбогува с Каталуня само няколко месеца след назначаването си. Чашата с търпение на шефовете на "папагалчетата" е на път да прелее, след като Еспаньол бе унизен с 5:0 у дома от Реал Сосиедад в последния кръг. Според медиите в Каталуния Константин Гълка вече е пътник, а първа опция за негов наследник е Хоакин Капарос. Шефовете на Еспаньол преговарят също с Мартин Ласарте и Маноло Хименес. Тимът заема 17-ото място, непосредствено над отборите под чертата, с актив от 22 точки. За гостуването на Валенсия с травми са титулярният страж Арлаускис, Севия, Кайседо, Арбия и Дуарте.

Прогноза: Валенсия - Еспаньол 1:1


Депортиво Ла Коруня - Бетис
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Алберто Ундиано


Депортиво Ла Коруня записа четвърто поредно равенство в първенството, като три от тези ремита завършиха с по 1:1. Този път галисийци не успяха да победят при гостуването си новака Спортинг Хихон и поделиха точките с астурийци. Така играчите на Виктор Санчес заемат 9-ото място в колоната с актив от 31 точки. Фабри, Родригес, Ману и Мануел Пабло са аут за домакините.

Очаквано Бетис сложи край на дългата серия от девет поредни мача в Примера без победа, след като в предишния кръг севилци се наложиха с минималното 1:0 у дома над намиращия се в тотален нокдаун тим на Валенсия. Успехът пък е първи за "зелено-белите" под ръководството на новия им треньор Хуан Мерино и също така първи у дома за Бетис от септември месец насам. Андалусци заемат 13-ото място с 25 точки. За гостуването край бреговете на Атлантическия океан с травми са Пеня, Пичини и Хоакин, а Пецея е наказан.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Бетис 1:1


Реал Сосиедад - Гранада
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 14.02.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Алехандро Гонсалес


Реал Сосиедад постигна най-изразителния си успех до момента за сезона. Преди по-малко от седмица баските буквално размазаха Еспаньол след респектиращ успех с 5:0 в Барселона. Така играчите на Еусебио Сакристан записаха втора поредна победа, като по този начин тимът от Сан Себастиан се придвижи до 11-ото място във временното подреждане с 27 точки. С контузии за Реал са Каналес, Сурутуса, Елустондо, Де Ла Бела и Агирече.

Гранада се бори достойно, но в крайна сметка андалусци загубиха с 2:1 домакинството си на гранда Реал Мадрид. Футболистите на тима от едноименния град дори трябва да съжаляват, че не успяха да измъкнат точка от именития опонент, който ги сломи след великолепен гол на Модрич в заключителните минути на срещата. Гранада остава в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 19-то място в класирането с актив от 20 точки. Мендес, Руис и Майнц за контузени, а Лопеш е наказан.

Прогноза: Реал Сосиедад - Гранада 2:1


Севиля - Лас Палмас
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 14.02.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Едуарто Прието

Няколко дни след успеха над Селта в първия полуфинал в турнира за Купата на Краля, Севиля не успя да се справи с галисийци за втори пореден път и двубоят във Виго завърши наравно 1:1, като играчите на Унай Емери играха с човек по-малко от 25-ата минута, когато Фасио бе изгонен. Андалусци продължават да нямат победа в Примера като гости от началото на сезона и за записали 7 равенства и 4 загуби. В момента Севиля заема 5-то място в класирането с актив от 37 точки. Криховяк и Андреоли са с травми за домакините.

Новакът Лас Палмас инкасира трета загуба в последните пет мача в Ла Лига, която остави тимът от Канарските острови в зоната на изпадащите. Този път "лос амарийос" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Райо Валекано, а след поражението в столицата възпитаниците на Кике Сетиен остават на 18-ото място с актив от 21 точки, като успокоителното е, че спасението преди кръга е на дистанция от само 1 точка. Монторо, Кастелано, Ел Жар и Ернан са контузени за гостите.


Прогноза: Севиля - Лас Палмас 3:0


Ейбар - Леванте
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 14.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Хавиер Естрада


Ейбар инкасира трета поредна загуба. Този път баските отстъпиха с 3:1 при визитата си на Атлетко Мадрид след две попадения заради вратарски грешки, а поражението в столицата остави играчите на Хосе Мендилбар на 8-ото място в колоната, където тимът от едноименния град е с актив от 33 точки. За настоящия двубой аут за баските са Пантич, Рейна и Арубарена, които са контузени, а с наказание е Хунка.

Леванте записа трета загуба в последните си пет мача и второ поред поражение. Този път "прилепите" отстъпиха очаквано при домакинството си на шампиона лидер в класирането Барселона с 2:0. Поражението остави валенсианци на последното 20-то място в подреждането с актив от 17 точки, което към настоящия момент е на 5 от спасението. За гостуването на север треньорът на Леванте Жоан Франсеск няма да разчита на Лопес, Хосе Мари и Хуанфран, както и на наказания Лерма.

Прогноза: Ейбар - Леванте 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
314