Леванте - Барселона: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

Леванте - Барселона
Стадион: "Суитат де Валенсия", Валенсия
Дата: 07.02.2016г.
Час: 13:00
Съдия: Перес Монтеро

Едва ли някой може да предположи, че Леванте би могъл да създаде някакви проблеми на Барселона. Последният в класирането на Примера дивисион приема лидера. Тук не може да има никакви илюзии - колективът на Руби е известен с това, че няма добра защита и опорна зона, а това си е чисто самоубийство срещу каталунците. Леванте има 4 победи, 5 равенства и 13 загуби, с голова разлика 21-41 - именно с тази статистика излизат валенсианци срещу тим, който е вкарал 54 гола в 21 мача досега.

Още по-стряскащо изглежда това на фона на погрома, който Барселона устрои над по-големия съсед в средата на седмицата. 4 гола на Луис Суарес и хеттрик на Лионел Меси осигуриха победата на каталунците със 7:0 над Валенсия в Купата и на практика изпратиха "блаугранас" на финала в турнира. Сега хората на Луис Енрике спокойно могат да се съсредоточат върху вътрешното първенство, където делят първото място с Атлетико, но нека не забравяме, че шампионите имат два мача в ръкава си.

Двата отбора нямат наказани футболисти, като Неймар и Масчерано ще пропуснат следващата среща, ако получат жълти картони утре. Що се отнася до контузените, домакините не могат да разчитат на Касадеус, Хуанфран, Лопес, Гарсия и Хосе Мари. Гостите са без Рафиня.

Най-яркият мач между Леванте и Барселона тук е на 11 октомври 1964 година. Тогава домакините са на 15-място в класирането, а гостите са седми, но това не пречи на валенсианци да постигнат забележителна победа с 5:1. Иначе от десетте досегашни срещи тук Барселона има 5 победи, а домакините си остават с онази от 1964 година.

Що се отнася до утрешния двубой, статистиката сочи, че гостите са явен фаворит в мача и това се вижда от коефициентите: за победа на домакините той е около 18:00, а на шампиона - около 1.10.

И все пак, има няколко въпроса, на които този мач ще трябва да отговори. Първо, ще успее ли Меси да запише юбилейните 300 гола в Примера? Аржентинецът е на две попадения от това постижение и е напълно възможно това да стане факт утре. Второ, как ще изглежда Барселона в игрово отношение в обедния часови пояс и няколко дни след двубоя за Купата? Домакините имат опита от четири такива мача и дали това няма да се окаже тяхно малко предимство? Трето, утрешната среща е стотна за Барса под ръководството на Луис Енрике. В 99 мача каталунците имат 79 победи, 11 равенства и само 9 загуби с голова разлика 274 - 70. Как ще бъде "отпразнуван" юбилеят? С погром над противника или минимална победа, колкото да бъдат спечелени трите точки? Последно, как ще се представи Перес Монтеро, който ще ръководи двубоя? В лагера на Барселона недолюбват 39-годишния съдия, след като през пролетта на 2014 година той бе главно действащо лице при загубата от Валенсия у дома. Същият този рефер има най-много слаби оценки за миналата година.

Отговорът на всички тези въпроси ще получим утре. Но независимо от тях, фаворит в мача си остават гостите и ще е истинска сензация, ако домакините успят да измъкнат нещо от двубоя.

Прогноза: Леванте - Барселона 0:3


Последни 5 изиграни срещи:

Леванте:

02 януари Атлетико Мадрид - Леванте 1:0 (Примера)
09 януари Леванте - Райо Валекано 2:1 (Примера)
16 януари Селта - Леванте 4:3 (Примера)
25 януари Леванте - Лас Палмас 3:2 (Примера)
31 януари Севиля - Леванте 3:1 (Примера)

Барселона:

20 януари Атлетик Билбао - Барселона 0:2 (Купа на Краля)
23 януари Малага - Барселона 1:2 (Примера)
27 януари Барселона - Атлетик Билбао 3:1 (Купа на Краля)
30 януари Барселона - Атлетико Мадрид 2:1 (Примера)
03 февруари Барселона - Валенсия 7:0 (Купа на Краля)


Досегашни срещи:

Леванте - Барселона

32 срещи
3 победи за Леванте
6 равенства
23 победи за Барселона
Голова Разлика: 102:37 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
205