Анонс на 11-ти кръг на Примера дивисион


F.

Лас Палмас - Реал Сосиедад
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 06.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос Веласко

Новакът Лас Палмас инкасира шеста загуба за сезона и четвърта в последните пет срещи за тима от Канарските острови. В предишния кръг възпитаниците на новия наставник на "лос амарийос" Кике Сетиен отстъпиха очаквано с 3:1 при гостуването си на колоса и водач в класирането Реал Мадрид. Загубата в столицата остави Лас Палмас на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 6 точки. За настоящия двубой контузени са Алкарас, Лопес и Кастелано.

Реал Сосиедад продължава да е един от най-слабите домакини през настоящата кампания. Този път баските загубиха по драматичен домакинството си срещу Селта. Играчите на Дейвид Мойс водеха с 2:1 на полувремето, но през втората част допуснаха два безответни гола, които им костваха каквито и да е точки от срещата. Поражението смъкна баските на 16-то място в класирането с актив от 9 точки, на 2 от зоната на изпадащите. Преди далечното гостуване на Канарските острови с травми за Реал са Гранеро, Де Ла Бела и Раул Навас.

Прогноза: Лас Палмас - Реал Сосиедад 1:1


Селта Виго - Валенсия
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Иняки Виканди

Селта се завърна в топ 3, след като преди седмица тимът от провинция Галисия спечели с 3:2 гостуването си на Реал Сосиедад и се възползва от грешната стъпка на Атлетико Мадрид. Възпитаниците на Едуардо Берисо демонстрираха много хъс през втората част на срещата и макар губейки на полувремето с 2:1, успяха да спечелят мача чрез попаденията на Аспас и Ернандес, като последният бе точен в последната минута. Така "небесносините" вече имат 21 точки в актива си и са на 3 пункта от водачите Реал Мадрид и Барселона. С наказание за предстоящия двубой е Кабрал.

Валенсия продължава да е солиден в домакинските си изяви и крайно неубедителен при гостуванията си. В предишния кръг "прилепите" постигнаха класическа победа над градския съперник Леванте с 3:0, като всичките голова за водения от Нуно Санто отбор паднаха след почивката и бяха дело на Алкасер, Фегули и Закария. Така Валенсия вече има 15 точки на сметката си и заема 7-мо място в класирането с актив от 15 пункта. През седмицата "прилепите" допуснаха изненадваща загуба от белгийския първенец Гент в групите на Шампионската лига, отстъпвайки с 1:0 като гости. В лазарета на валенсианци с контузии продължават да са Родриго, Алвеш и Райън.

Прогноза: Селта Виго - Валенсия 2:2


Леванте - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос Дел Серо

Леванте допусна шеста загуба за сезона, след като преди по-малко от седмица "прилепите" бяха надиграни по категоричен начин от градския съперник Валенсия и отстъпиха с 3:0. Поражението остави водения от новия треньор Жоан Ферер - Руби тим на последното 20-то място в класирането с актив от 6 точки. За предстоящия двубой с контузии в състава на Леванте са Трухийо и Лопес.

Депортиво записа трето равенство в последните си пет мача в Примера. В предишния кръг галисийци направиха 1:1 у дома срещу амбициозния състав на Атлетико Мадрид. С ремито играчите на Виктор Санчес вече имат 14 точки, но равенството срещу столичани ги смъкна на по-задна позиция в таблицата и "Супер Депор" вече е 9-ти. Ману, Фабри и Мануел Пабло са контузени за гостите.

Прогноза: Леванте - Депортиво Ла Коруня 0:1


Ейбар - Хетафе
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Игнасио Иглесиас

Тимът на Ейбар се придвижи до 6-ото място в класирането, след като в предишния кръг баските надиграха с минималното 1:0 гостуващия Райо Валекано. С успеха си играчите на Хосе Мендилбар вече имат 16 точки, което към настоящия момент е на 5 от топ 3. Хайме, Адриан и Рамис продължават да лекуват травми и са все още в лазарета на Ейбар.

Хетафе инкасира втора поредна загуба в Ла Лига. Преди седмица тимът от едноименното мадридско предградие отстъпи с 2:0 при домакинството си на шампиона Барселона. Така в последните си два мача в шампионата Хетафе допусна седем безответни попадения във вратата си, без да отбележи нито едно. В момента възпитаниците на Фран Ескриба заемат 14-то място в подреждането с 10 точки. Алваро Васкес и Медран са контузени.

Прогноза: Ейбар - Хетафе 2:1


Райо Валекано - Гранада
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Хесус Хил

Райо Валекано допусна шесто поражение в Примера до момента и четвърто в последни си пет мача. В предишния кръг "пчелите" отстъпиха с 1:0 при визитата си на Ейбар, а загубата смъкна играчите на Пако Хемес на 15-то място в класирането с актив от 10 точки, само на 3 от опасната зона. Единственият отсъстващ за столичани за настоящия двубой е са Кобеньо.

Гранада отново пропиля сигурна победа. Този път андалусци инкасираха попадение в 94-ата минута при гостуването си на Еспаньол за крайното 1:1 и така играчите на Хосе Сандовал записаха четвърто поредно реми в Примера, което остави тимът от едноименния град в зоната на изпадащите, където Гранада заема 18-то място с актив от 7 точки. За настоящия двубой контузени са Лопес и Майнз.

Прогноза: Райо Валекано - Гранада 1:1


Малага - Бетис
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 07.11.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Едуардо Прието

Отборът на Малага продължава да изпитва сериозни трудности далеч от своя "Ла Росаледа". В предишния кръг андалусци загубиха с 1:0 при гостуването си на новака Спортинг Хихон с 1:0, като загубата бе четвърта за играчите на Хави Грасия в гостуванията на Малага и общо пета до момента. Съставът от едноименния средиземноморски град се намира непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място с актив от 9 точки, само на 2 от първия от отборите под чертата. Тисоне, Санта Крус, Ферейра и Амрабат са с травми за домакините.

При новака Бетис ситуацията пък е коренно различна. "Зелено-белите" постигат повече успехи при гостуванията си, отколкото у дома в Севиля. В предишния кръг футболистите на Пепе Мел допуснаха трета поредна домакинска загуба на своя "Бенито Виямарин". Този път Бетис отстъпи с 3:1 срещу Атлетик Билбао. Така "зелено-белите" заемат 13-то място в подреждането с актив от 12 точки. За регионалното дерби с Малага с контузии са Вестерман, Ренела и Матила.

Прогноза: Малага - Бетис 1:2


Атлетик Билбао - Еспаньол
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 08.11.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Алберто Ундиано

Носителят на Суперкупата на Испания Атлеик Билбао започва да се представя все по-убедително в Ла Лига. В предишния кръг баските записаха втора поредна победа и пети мач без поражение в актива си. Този път възпитаниците на Ернесто Валверде надиграха категорично с 3:1 новака Бетис при гостуването си в Севиля. Успехът изкачи "лъвовете" на 8-ма позиция в таблицата с актив от 14 точки. Муняин, Итураспе, Микел Рико и Кике Сола са с травми и са под въпрос за настоящата среща.

Еспаньол записа първо равенство за кампанията, след като в предишния кръг "папагалчетата" се спасиха буквално последната секунда от домакинска загуба срещу тима на Гранада. Двубоят в Барселона завърши 1:1, а точен за каталунците бе Фелипе Кайседо в 94-ата минута. Така играчите на Серхио Гонсалес вече са с 13 точки на сметката и заемат 10-то място. За гостуването в Билбао контузен е само Арбия.

Прогноза: Атлетик Билбао - Еспаньол 3:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
176