Барса представи отбора си за сезона с класика над Рома


В. Мухарски

Европейският клубен шампион Барселона записа класически успех с 3:0 над Рома в приятелски мач, който бе и юбилейно 50-о издание на битката за трофея на името на Жоан Гампер. Преди срещата каталунците представиха отбора си за новия сезон пред своята публика на "Камп Ноу".

Играчите на Баюрса бяха безспорно по-добрият отбор на терена и можеха да запишат и по-разгромен резултат. Неймар откри резултата след 26 минути игра. Меси даде отличен пас към Жереми Матийо, който от своя страна асистира за попадението на бразилеца. Самият Лионел Меси вкара второто попадение в 41-ата минута с хубав удар по земя. Малко преди това имаше любопитен момент с участието на аржентинската суперзвезда. Меси и Мапу Янга-Мбива се спречкаха и се удариха взаимно с глави, а аржентинецът хвана за гушата играча на Рома и го блъсна, в резултат на което двамата получиха по един жълт картон.

Иначе Иван Ракитич (66') оформи крайния резултат със страхотен удар от далечно разстояние. Така Барса даде заявка пред феновете си, че ще направи един страхотен сезон.

140