Енрике: Нито един аспект от играта на Суарес не предизвиква безпокойство


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике сподели мнението си за играта на нападателя Луис Суарес. В мача с Атлетико в средата на седмицата уругваецът не само, че не вкара гол и изпусна изгодно положение през първото полувреме, но и ще бъде запомнен с постоянните си симулации и претенции към рефера.

Вчера лично президентът на Барселона Жозеп Бартомеу защити нападателя от нападките в пресата, а днес това направи и Луис Енрике.

"Суарес преминава през това, което се случва и с останалите нападатели. Той създава положения във всеки мач и много дава на отбора. Ние сме доволни от играта на Суарес. От него винаги произтича голяма опасност в близост до вратата на съперника. Много малко футболисти съм виждал да се движат в наказателното поле така, както той го прави", заяви Енрике.

"Нашата цел е да постигаме победи. Нито един аспект от играта на Суарес не предизвиква безпокойство. Той ще започне да вкарва, няма никакви съмнения в това. Когато един играч сменя отбора си, пристига в друга страна, той има нужда от време, за да се адаптира. Никаква вълшебна формула не съществува и всеки играч се нуждае от своя промеждутък от време", добави испанецът.

 

67