Меси с невероятен рекорд при разгромен успех на Барса (видео)


F.

Барселона разгроми Севиля с 5:1 при домакинството си на "Камп Ноу“ в мач от 12-я кръг на Ла Лига. Двубоят ще се запомни с рекорда, който постигна Лионел Меси. Аржентинецът стана най-добрият голмайстор в испанското първенство за всички времена, след като подобри постижението на Телмо Сара със своите 253 гола (Сара има 251 попадения).

В 21-ата минута Лео изпълни по перфектен начин фаул и с удар от около 20 метра прати кълбото в горния десен ъгъл на вратата на Бето. Севиля върна интригата в мача, след като изравни резултата в 47-та минута. Витоло центрира в наказателното поле на Барселона, където Денис Суарес пропусна топката, а Жорди Алба си отбеляза автогол.

В 49-та минута Шави разигра късо фаул с Иван Ракитич, след което центрира в наказателното поле на Севиля, където Неймар засече топката с глава - 2:1. В 64-та минута Луис Суарес навлезе в наказателното поле на Севиля и със страхотен пас качи кълбото на главата на Иван Ракитич, който отблизо не пропусна да вкара за 3:1.

В 71-та минута Неймар нахлу в наказателното поле на Севиля и предпочете да подаде на празна врата към Меси, който отбеляза своя 252 гол. Меси оформи своя хеттрик в 77-та минута, когато направи двойно подаване с Неймар, след което стреля от границата на наказателното поле и бе точен, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



191