Анонс на 3-ти кръг на Примера дивисион


F.

Алмерия - Кордоба
Стадион: "Естадио де лос Хуегос", Алмерия
Дата: 12.09.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Фернандо Тейшера

Третият кръг в испанската Примера Дивисион ще се проведе в средиземноморския град Алмерия, където едноименният тим посреща състава на Кордоба. Домакините заемат 17-то място във временното подреждане след два изиграни кръга и имат в актива си 1 спечелена точка, която дойде в началото на сезона срещу Еспаньол (1:1), а в последния кръг андалусийци загубиха с минималното 1:0 при визитата си на Хетафе. Сега играчите на Франсиско Родригес ще се опитат да постигнат първа победа за тазгодишната кампания.

Гостите от Кордоба са на едно място под своя опонент, заемайки 18-та позиция в таблицата след първите два кръга в Ла Лига. "Зелено-белите" започнаха кампанията с тежка визита на европейския клубен шампион Реал Мадрид и очаквано загубиха с 2:0 на "Сантяго Бернабеу", а в последния кръг Кордоба записа 1:1 със сътава на Селта на своя "Нуево Арканхел". Целта пред тима през настоящия сезон ще е да запазят мястото си сред най-добрите в испанския футбол, но за това трябва да сведат пораженията до минимум. През 2013 г. Кордоба инкасира тежка загуба с 3:0, като тогава двубоят бе част от програмата на Сегунда Дивисион.

Прогноза: Алмерия - Кордоба 2:1

 

Малага - Леванте
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 19:00
Съдия: Хесус Хил

В събота вечер Малага посреща у дома състава на Леванте в търсене на втора победа за сезона. До момента играчите на Хави Гарсия записаха доста спорна победа с 1:0 над Атлетик Билбао в първия кръг на сезона, а в последния си мач андалусийци допуснаха загуба с 3:0 при визитата си на Валенсия. Малага резонно е определян за фаворит, тъй като "синьо-белите" имат смазваща статистика в своя полза срещу Леванте. Портийо и Тисоне са контузени, а Дардер и Дуда ще изтърпят наказание за настоящия мач.

След изиграването на първите два кръга в Примера отборът на Леванте еднолично се е закотвил на дъното в таблицата. Възпитаниците на Хосе Луис Мендилибар инкасираха поражения от Виляреал (2:0) и Атлетик Билбао (3:0). Валенсианци нямат победа на "Ла Росаледа" вече повече от 10 години, а с оглед настоящата форма едва ли точно сега ще успеят да си тръгнат с точките от средиземноморския град.

Прогноза: Малага - Леванте 2:0

 


Селта Виго - Реал Сосиедад
Стадион: "Балайдос", Виго
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 23:00
Съдия: Алехандро Хернандес

В късния мач от съботната вечер в Примера отборът на Селта посреща тима на Реал Сосиедад. Домакините от Галисия се намират на трето място в подреждането с 4 спечелени точки, които бяха постигнати с победата над Хетафе с 3:1, а в последния си мач играчите на Едуардо Берисо стигнаха до ремито срещу Кордоба за крайното 1:1. Сега "небесносините" ще се опитат да постигнат първа домакинска победа над своя опонент от 2006 г. насам.

Отборът на Реал Сосиедад започна с поражение кампанията в Ла Лига в баски сблъсък и загуби от новака Ейбар, игран в 30-хилядното едноименно градче. Това беше исторически първи мач в елита в историята на скромния тим. Хави Лара реализира гола на победата в 45-ата след красиво изпълнение от фаул. Ейбар показа стабилна игра и заслужено извоюва първи успех. Специално за срещата стадион "Ипуруа" беше снабден с допълнителни седалки, за да достигне капацитет от 5910 зрители. Любопитно, на терена излязоха 22-ма испанци.

В последния си двубой възпитаниците на Хагоба Арасате показаха изумителен характер, като на отбора на Реал Мадрид му се наложи да преживее истински шок, губейки с 2:4 като гост на Реал Сосиедад на "Аноета". Тимът на Карло Анчелоти, който игра без получилия почивка Кристиано Роналдо, водеше с 2:0 до 11-ата минута след голове на Серхио Рамос (6) и Гарет Бейл (11). Груби грешки в мадридската защита и попадения на Иниго Мартинес (35), Давид Сурутуса (41 и 65) и Карлос Вела (75) нокаутираха европейския крал. Статистиката е на страната на баските от Сан Себастиан, които в последните си шест визити на "Балайдос" имат пет равенства и една победа.

Прогноза: Селта Виго - Реал Сосиедад 1:2

 

Райо Валекано - Елче
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 14.09.2014 г.
Час: 13:00
Съдия: Иняки Биканди

Неделният ден в примера ще започне с двубой между Райо Валекано и Елче. Домакините продължават да търсят своята първа победа в Примера за настоящия сезон. "Лос вайеканос" стартираха кампаняита с престижно реми у дома срещу шампиона Атлетико Мадрид, а в последния кръг футболистите на Пако Хемес извъртяха 2:2 при визитата си на Депортиво Ла Коруня. Под въпрос за срещата е само Амая. През миналия сезон столичани постигнаха лесна победа над Елче с 3:0 и сега ще се опитат да повторят успеха си.

Тимът на Елче също няма победа на сметката си до момента. В първия кръг валенсианци загубиха с 3:0 при визитата си на гранда Барселона, а в последния си двубой възпитаниците на Фран Ескриба стигнаха до 1:1 срещу Гранада на своя "Мартинес Валеро". Гостите могат да се похвалят със солидна визитка що се отнася до гостуванията си на "Вайекас". При последните си пет визити на Райо Валекано Елче загуби само една от тях и постигна цели четири успеха.

Прогноза: Райо Валекано - Елче 1:0

 

 

Валенсия - Еспаньол
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 14.09.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Глос Гомес

Валенсия продължава със солидното си представяне, макар и след само два изиграни кръга. "Прилепите" започнаха сезона с равенство 1:1 при гостуването си на Севиля, а в последния си двубой играчите на Нуно Санто разбиха тима на Малага с 3:0. Най-голямата новина за клуба от "Местая" по време на паузата за евроквалификациите бе, че минути преди затварянето на трансферния прозорец Валенсия успя да уреди нападателя на Манчестър Сити Алваро Негредо. Голаджията идва в клуба под наем за една година с опцията за закупуването му след края на сезона. Дебютът на Негредо обаче може да се отложи, тъй като стрелецът се оплакваше от травма и непосредствено преди мача лекарският щаб на Валенсия ще прецени дали нападателят ще може да вземе участие в срещата.

Гостите от Барселона пристигат на "Местая" в търсене на своята първа победа за сезона. Играчите на Серхио Гонсалес имат 1 точка в актива си до момента, която дойде с голяма доза късмет в първия кръг при гостуването на Алмерия, когато каталунците стигнаха до крайното 1:1 с гол в заключителните секунди на срещата. В следващия кръг Еспаньол загуби с 2:1 домакинския си сблъсък със Севиля на своя "Корнея-Ел Прат". Еспаньол изпитва трудности при гостуванията си на Валенсия. "Синьо-белите" за последно победиха преди 7 години, а оттогава записаха 5 загуби и 1 равенство.

Прогноза: Валенсия - Еспаньол 2:0

 

 

Севиля - Хетафе
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 14.09.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Алфонсо Алварес

След равенството 1:1 с Валенсия на старта на сезона Севиля постигна успех като гост на Еспаньол с 2:1 в мач от втория кръг на Примера дивисион. Гостите поведоха с 2:0 с попадения на Карлос Бака (33) и Висенте Ибора (56). Домакините се върнаха в мача в 61-ата минута с гол на Кристиан Стуани. Носителят на трофея в Лига Европа Севиля най-вероятно ще започне защитата на титлата си срещу Фейенорд на 18 септември със стража на резервния си тим Серхио Рико на вратата. Въпреки че сезонът е едва в своето начало, старши треньорът на тима от Андалусия Унай Емери трябва да се справя с вратарска криза. Още в първия кръг на испанското първенство Севиля загуби титулярния си вратар и герой от финала на Лига Европа Бето, който е аут за месец заради травма в ахилеса. Вторият вратар на тима Мариано Барбоса обаче също е с контузия и ще бъде извън строя между 4 и 6 седмици. Барбоса получи травма на бедрото при победата с 2:1 срещу Еспаньол.

Отборът от едноименното мадридско предградие имат нелеката задача да превземат негостоприемния "Рамон Санчес Писхуан". След като Хетафе започна сезона със загуба от Селта с 3:1 в последния си двубой играчите на Козмин Контра се наложиха над Алмерия с минималното 1:0. За последно Хетафе победи Севиля като гост през 2010 г., а оттогава мадридчани допуснаха три поредни загуби.

Прогноза: Севиля - Хетафе 4:1

 

 

Гранада - Виляреал
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 14.09.2014 г.
Час: 22:00
Съдия: Карлос дел Серо

Отборът на Гранада започна много добре сезона в Примера. След първите два кръга футболистите на Хоакин Капарос заемат 4-то място в класирането с 1 победа и 1 равенство в актива си. Успехът за андалусийци дойде в първия кръг срещу Депортиво Ла Коруня с 2:1, а последния си двубой Гранада завърши наравно 1:1 с Елче. Сега обаче идва първото сериозно препядствие за сезона в лицето на Виляреал, но пък статистиката също е на страната на андалусийския клуб, който на два пъти потопи "жълтата подводница" при последните й две визита на "Лос Карменес".

Виляреал ще преследва своята втора победа са сезона. След като играчите на Марселино Гарсия Торал постигнаха лесна победа в първия кръг над Леванте с 2:0, "жълтата подводница" загуби последния си двубой от Барселона с 1:0, след късен гол на каталунците дело на младока Сандро Рамирес. Виляреал ще преследва своята първа победа от няколко сезона насам на стадиона на Гранада.

Прогноза: Гранада - Виляреал 0:1

 


Ейбар - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 15.09.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Марио Мелеро

Последният двубой от програмата на третия кръг ще се състои в понеделник вечер и ще е сблъсъкът между новаците в Ла Лига. Отборът на Ейбар надви с 1:0 Реал Сосиедад в баски сблъсък от първия кръг на Примера дивисион, игран в 30-хилядното едноименно градче. Това беше исторически първи мач в елита в историята на скромния тим. Хави Лара реализира гола на победата в 45-ата след красиво изпълнение от фаул. Ейбар показа стабилна игра и заслужено извоюва първи успех. Специално за срещата стадион "Ипуруа" беше снабден с допълнителни седалки, за да достигне капацитет от 5910 зрители. Любопитно, на терена излязоха 22-ма испанци. В следващия си двубой обаче играчите на Гайска Гаритано загубиха с 3:0 при визитата си на Атлетико Мадрид. За мача с Депортиво няма контузени или наказани играчи.

Отборът на Депортиво Ла Коруня се завърна в Примера с драматична загуба. Футболистите на Виктор Фернандес отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Гранада. Във втория си двубой "Депор" измъкна равенство в последните минути на домакинския си двубой срещу Райо Валекано. Куенка беше точен в 90-ата минута и мачът завърши 2:2. В същото време стана ясно, че португалският нападател Елдер Пощига ще играе в Депортиво Ла Коруня, обявиха от "Риасор". Голмайсторът пристигна в Стъкления град като свободен агент, след като разтрогна договорът си с Валенсия.

При последната си визита на "Ипуруа" Депортиво загуби с 2:1, като двубоят бе част от миналогодишната програма на Сегунда Дивисион.

Прогноза: Ейбар - Дерпотиво Ла Коруня 1:1


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
205