Иниеста: Не е толкова трудно да догоним Реал


Н. Гавазов

Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста сподели очакванията си от срещата от 29-я кръг на Примера дивисион. Преди голямото дерби на испанския футбол столичани са лидери в класирането, на четири точки от своя исторически съперник. Иниеста е убеден, че неговият отбор може да постигне победа на "Сантяго Бернабеу" и да догони Реал Мадрид.

"Винаги трябва да показваме добър футбол на "Сантяго Бернабеу", но този път от нас се иска повече от обичайното. Трябва да играем смело, да запазим владението на топката. Ако това не се получи, ще се сблъскаме с неприятности. Това е стадион, където към играчите се предявяват най-високи изисквания", заяви Иниеста.

"Не искам да мисля, че сред нашите фенове има хора, които не вярват, че може да спечелим на "Сантяго Бернабеу", че можем да станем шампиони. Нашият отбор е спечелил много трофеи, така че сме си заслужили правото да вярваме в себе си. Когато нещата не вървят много добре, критиката е нормално явление. Но аз не мисля, че става дума за това, че на Реал ще е лесно да ни победи. Възнамеряваме да проведем добър мач. Не изоставаме от лидера с 20 точки. Може да догоним Реал, това не е толкова трудно", каза още испанецът.

 

90