Реал с обрат срещу Хетафе (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид победи Хетафе с 4:1 в мач от 5-ия кръг на испанската Примера Дивисион. На "Сантяго Бернабеу" гостите изненадващо поведоха още в 4-та минута, след като Лафита нанесе силен удар извън наказателното поле и след рикошет в Пепе топката излъга Диего Лопес и влезе в мрежата. В 18-ата минута "белите" изравниха резултата. След центриране от фаул Кристиано Роналдо овладя кълбото в наказателното поле и последва удар отблизо, който бе спасен от вратаря, но Пепе отблизо направи добавка за 1:1.

В 32-та минута CR7 изведе белите напред в резултата с гол от дузпа, отсъдена за игра с ръка на противников играч. През второто полувреме Иско сложи точка на спора с трето попадение, което бе факт в 58-ата минута. Голмайсторът навлезе в наказателното поле, финтира съперник и с точен диагонален удар прати топката до втората греда - 3:1. В допълнителното време Роналдо оформи крайния резултат с ефектен гол с пета.

Домакините могат да съжаляват, че не постигнаха по-изразителна победа, тъй като няколко невероятни пропуска направи Карим Бензема. Гостите завършиха мача с човек по-малко, заради червен картон на Мичел пет минути преди края.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



136