Барса с драматична победа (видео)


В. Мухарски

Барселона постигна драматична победа с 3:2 срещу Севиля в дербито от 4-я кръг на Ла Лига. На своя "Ноу Камп" каталунците имаха стабилна преднина, но гостите стигнаха до равенство с два гола в последните десет минути, като вторият гол бе в 90-та минута.

В последната минута от даденото от съдията продължение обаче Алексис направи добавка, след като преди това удар на Лео Меси бе спасен от вратаря и по този начин се стигна до краен успех за Барса. Преди това - 36-ата минута Дани Алвеш откри резултата. Адриано центрира към втората греда към оставеният непокрит Дани Алвеш, който с глава заби топката в мрежата.

В 75-ата минута нещата изглеждаха решени за каталунците. Сеск Фабрегас изведе Неймар в наказателното поле, а той прати топката към точката на дузпата, където Меси засече на празна мрежа - 2:0. В 80-ата минута Севиля върна един гол. Витоло навлезе в наказателното поле, финтира Бускетс и Пике, а след това подаде към Ракитич, който със силен удар простреля Валдес - 2:1.

В 90-ата минута, при центриране от корнер, Коке с техничен удар от въздуха засече топката в мрежата - 2:2. Все пак в В 94-ата минута Меси нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл нанесе силен удар, като вратарят спаси с крак, но Алексис при добавката бе точен.

Така каталунците имат пълен актив от 12 точки от 4 мача и се изравниха на върха на класирането с Атлетико Мадрид.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



135