Реал обърна Майорка в мач със седем гола (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид победи с 5:2 Майорка на "Сантяго Бернабеу", макар да имаше нужда от пълен обрат, за да стигне до успеха. Срещата започна с изненадващ гол за Майорка още в 7-ата минута. Точен за гостите бе Емилио Нсуе с глава от над 10 метра. Гонсало Игуаин успя да изравни в 15-ата, след като оползотвори пас на Пепе - 1:1. При тази ситуация гостите протестираха, искайки засада. 

Играчите на Майорка стигнаха до ново изненадващо попадение. В 21-ата минута Алехандро Алфаро реализира с глава след центриране от корнер - 1:2. Веднага след почивката паднаха нови четири попадения във вратата на Майорка. В 52-ата минута Кристиано Роналдо вкара с глава за 2:2. Това беше 27-ото му попадение в Примера дивисион този сезон.

Две минути след него Лука Модрич се разписа с невероятен шут от около 30 метра - 3:2. В 57-ата минута Месут Йозил асистира на Гонсало Игуаин, който вкара втория си гол в мача с хубав удар. В края на мача Игуаин се отличи и с асистенция към Карим Бензема, за когото не беше проблем да вкара за крайното 5:2.

Играчите на Жозе Моуриньо вече имат 61 точки на втората позиция, с десет по-малко от лидера Барселона.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



269