Барса хвърли здрав бой на Хетафе (видео)


В. Мухарски

Барселона разгроми Хетафе с 6:1 в мач от 23-ия кръг на Ла Лига. На своя "Ноу Камп", каталунците нямаха никакви проблеми със своя противник и дори можеха да запишат още по-изразителен резултат, но направиха няколко пропуска.

Резултатът бе открит от Алексис още в 6-ата минута. Иниеста му даде невероятен извеждащ пас и Алексис си поведе добре топката в наказателното поле и технично я прати покрай вратаря - 1:0. В 13-ата минута Андрес Иниеста отново даде страхотен пас, този път към Тиаго, който овладя добре в наказателното поле и поднесе на Меси и аржентинецът с удар през защитник вкара за 2:0.

След почивката паднаха останалите попадения. В 57-ата минута Алба изведе Вийя в наказателното поле и той чукна между краката на вратаря и направи резултата класически. В 79-ата минута Тейо получи пас от Меси пред наказателното поле и резервата, в този мач, с точен удар до страничната греда преодоля Кодина - 4:0.

В 83-та минута грешка на Жорди Алба доведе до почетно попадение за Хетафе. Защитникът върна с глава назад и зад него Алваро открадна топката и я прати във вратата на Валдес - 4:1. В 90-ата минута Меси опита индивидуална акция в наказателното поле и защитник успя да му избие топката, но тя попадна в непокрития Иниеста, който стреля за 5:1.

В 92-та минута Тиаго получи добър пас, овладя на гърди пред вратаря и без да се замисля намери Пике, който вкара на празна врата, оформяйки крайното 6:1

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



155