Реал и Барса оставиха всичко най-интересно за реванша (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в първа среща от 1/2-финалите за Купата на краля. В началните минути Реал създаде повече положения. Първото се откри пред Роналдо, който бе спрян от Пике с цената на нарушение, като защитникът получи и картон. Португалецът шутира опасно от 20-метров фаул и затрудни Хосе Мануел Пинто, но без резултат. Последваха добри положения за Барса, но при едно от тях Алба стреля много неточно.

В 21-ата минута Чави Ернандес удари напречната греда, след като прати кълбото над стената при фаул. В 27-ата Кайехон изведе отлично Бензема, но неговият шут отблизо не намери очертанията. След половин час игра Лео Меси изпълни пряк свободен удар по диагонала, но топката прелетя над вратата на мадридчани.

Веднага след почивката каталунците откриха резултата. В 50-ата минута Кайехон не изчисти добре и прати топката към Лео Меси, а аржентинецът пусна към Сеск Фабрегас в наказателното поле, който бе останал сам срещу Лопес и полузащитникът на Барса не сбърка с удар по диагонала с десния крак - 0:1.



Малко по-късно Фабрегас бе изведен с 30-метров пас в наказателното поле на "белите", но Рафаел Варан изби топката в последния момент. След час игра Есиен центрира отдясно, а Карлес Пуйол остана под топката. На далечната греда Кристиано Роналдо бе останал сам и засече топката с глава, но не успя да я насочи към вратата на противника.

Двайсет минути преди края Дани Алвеш бе изведен добре, бразилецът върна назад към Сеск Фабрегас, който стреля от движение, а топката се отби в напречната греда и излезе в аут. В 73-ата минута Педро получи добър пас от Шави и той се оказа очи в очи с Диего Лопес, но копна топката встрани от него и от вратата.



В 78-ата Лео Меси прати кълбото за втори път във вратата на домакините, но преди това прозвуча сигнал за засада. В 81-ата минута Месут Йозил центрира отдясно и над всички в наказателното поле на Барса се извиси Рафаел Варан, който засече топката с глава за крайното 1:1. Последва натиск на домакините, но до края на мача не падна нов гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



119