Барса с погром над Осасуна, Меси с четири гола


В. Мухарски

Барселона разгроми с 5:1 Осасуна в домакинството си от 21-ия кръг на Ла Лига. На своя "Камп Ноу" каталунците бяха доста по-активни и напълно заслужено се поздравиха с успеха. След 11 минути игра Лео Меси откри резултата, след като стражът на гостите се намеси лошо при центриране и прати топката в краката на Чави Ернандес, който намери Меси и аржентинецът бе точен за 1:0.

В 24-ата минута гостите малко изненадващо изравниха, след като Марк Бертран напредна от дясно и пусна към нахлуващия Раул Лое, който със силен удар по земя направи 1:1. В 28-ата минута Адриано със силен удар нацели ръката на Арибас в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, а освен това показа втори жълт картон на защитника. Меси превърна дузпата в гол за 2:1.

В 41-ата минута Чави пусна отлично към Даниел Алвеш, който нахлу в наказателното поле и намери непокрития Педро, който покачи на 3:1. Веднага след почивката Барса стигна до два бързи гола. В 56-ата минута Меси се възползва от прекрасен пас на Давид Вийя в наказателното поле и вкара за 4:1. Две минути по-късно аржентинецът завърши бърза атака с по едно докосване с техничен удар от близо за крайното 5:1.

301