Барса се класира напред за Купата, среща Реал на 1/2-финалите


В. Мухарски

Барселона победи като гост Малага с 4:2 в мач-реванш от четвъртфиналите на турнира за Купата на Краля. По този начин, след общ резултат от двете срещи - 6:4, каталунците се класират напред в турнира, където ще се изправят срещу своя голям съперник - Реал Мадрид.

В 9-ата минута Дани Алвеш бе изведен от Шави по дясното крило, като останаха съмнения за засада. Последва отлично центриране на бразилеца и прекрасен удар с глава на Педро за 1:0.

Само четири по-късно главният рефер даде едно рамо и на домакините. Съдията не забеляза игра с ръка на Фернандес, който напредна добре и пусна към Дуда, който намери Хоакин на границата на наказателното поле и звездата на андалуйците изравни - 1:1.

В 36-ата минута Иниеста и Меси направиха отлично двойно, след което първият шутира от границата на наказателното поле, но нацели напречната греда. Второто полувреме започна добре за Барса. В 49-ата минута Пике получи пас от Иниеста, овладя на гърди и с много хубав удар вкара за 2:1. В 68-ата минута Малага отново успя да изравни, след като Санта Крус получи подаване от Хоакин и с диагонален шут по земя реализира за 2:2.

В 76-ата минута Фабрегас асистира на Иниеста, който с техничен изстрел преодоля Камени за 3:2. Четири по-късно Дани Алвеш центрира към Лео Меси и аржентинецът с прецизен удар с глава оформи крайното 4:2.

281