Валенсия не успя да изненада Реал, белите продължават напред за Купата (видео)


В. Мухарски

Валенсия и Реал Мадрид не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в мач-реванш от 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля. По този начин "Белия балет" се класира напред, след като в първата среща се наложи с 2:0 над своя съперник.

В началните минути двата тима си размениха по едно добро положение. Валдес бе близо до гол за "прилепите", а Роналдо не успя да се разпише за гостите. След четвърт час игра капитанът на Реал Икер Касийяс бе принудително сменен заради неволна контузия, която получи от Алваро Арбелоа. Антонио Адан застана на вратата на столичани и се отчете с няколко добри намеси до края на първата част.

Малко преди почивката Карим Бензема бе точен за Реал след като оползотвори много добър пас на Чаби Алонсо и по този начин откри резултата - 0:1. Въпреки това домакините не се отказаха и успяха да стигнат до равенство още в 52-ата минута чрез Тино Коста - 1:1. Малко преди това Фабио Коентрао получи червен картон и остави съотборниците си с човек по-малко на терена. В 88-ата минута и Ди Мария бе изгонен за неспортменска проява проява. Въпреки това до нов гол не се стигна и по този начин "белите" продължават напред в турнира.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



323