Меси: Миналогодишните сътресения ни направиха по-сплотени


Н. Гавазов

Нападателят на Барселона Лионел Меси сподели мнението си за измененията, които са настъпили в отбора със смяната на старши-треньора. Както е известно, Пеп Гуардола напусна каталунците в края на сезона, предавайки поста на своя заместник Тито Виланова. По ръководството на новия наставник „блаугранас" не само, че не влоши представянето си, а напротив, Барселона изглежда по-убедително от миналата година.

„Продължаваме да работим по предишната система, така се готвим за всеки мач. Но все пак, кое се измени: Гуардиола и Виланова са различни като личностни качества и поради това техните методи на работа се различават. Пеп и Тито имат своите идеи и стил, но когато излизаме на тренировка или за даден двубой, играем същия футбол, който демонстрирахме през последните четири години, заяви Меси.

„Ако бъдем честни, миналогодишните сътресения свързани със здравето на Абидал и Виланова силно повлияха на отбора. Но успяхме да минем през това и да станем още по-сплотени. Всичко завърши добре. Виланова все още се лекува и нещата са нормални. А това е най-важното", каза още аржентинският футболист.

 

174