Вицепрезидент: В Испания се манипулират мачове


Н. Гавазов

Вицепрезидентът на Професионалната футболна лига в Испания Хавиер Тибас коментира ситуацията в испанския футбол, която според него не е добра и доказателство за това е намаляване броя на зрителите в испанското първенство, както и изправените пред банкрут местни клубове. Ръководителят сподели и своите подозрения, че има продажба на футболни срещи и предупреди, че скандалът може да избухне всеки момент.

„Много от мачовете се продават и виновните трябва да бъдат показани на света. Има реална истина и юридическа истина. В момента не мога да докажа тези неща, защото нямам твърди доказателства, но не мога да изключа възможността, че тук е на път да избухне скандал, подобен на този в Италия", заявява Тибас пред AS.

„Не е вярно, че хората на мачовете са малко, защото програмата не е удобна за тях. Това е резултат от икономическата криза в страната и ценообразуването трябва да бъде променено. Зрителите са намалели с 3.5% в Примера и с 8% в Сегунда дивисион", допълни чиновникът.

Тебас подложи на критика и разпределението на телевизионните права, което в испанския футбол е огромен проблем, тъй като съотношението между първите клубове и тези, които печелят най-малко е 1:6.

 

160